Päätin kirjoittaa ylös ruokavarastoni. Usein törmää siihen olettamukseen, että karppaajat syövät vain munia ja pekonia tai vain lihaa ja rasvaa. Väärin. Tältä minun ruokavarastoni näyttää:
Jääkaapissa: täysmaito, vispikerma, neitsytoliiviöljy, voi, pekoni, (tänään tehty karppi suklaamousse vispikermasta ja tuorejuustosta), kylmäpuristettu pellavansiemenöljy, porkkanoita, lanttua, kurkkua, sipulia, parsakaalia, kukkakaalia, varhaiskaalia, kesäkurpitsaa, majoneesia, mansikoita, Oltermannia, turkkilaista jogurttia...
Pakkasessa: jauhelihaa, wokkivihanneksia, pakastemarjoja
Hedelmävadissa: banaania, sitruunoita, klementiinejä. Joskus mangoa, melonia ja avokadoa.
Säilykkeet ym.: herkkusienet, etikkapunajuuri, hernekeitto (hätätilanteessa), tomaattimurskaa, kookosmaitoa, vapaan kanan munia
Kuivatuotteet: pellavansiemenrouhetta, mantelijauhoa, raakakaakaojauhetta, macajauhetta, taval. kaakaojauhetta, chlorellaa, cashewpähkinöitä, kurpitsansiemeniä, manteleita, kookoshiutaleita, pakurikääpää, gojimarjoja, kuivattua sipulirouhetta, makeutusneste Steviaa, mausteita ja kuivattuja yrttejä, pinjansiemeniä, soijarouhetta, linssejä, kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä...
En varmasti muistanut kaikkea, mutta mielestäni lista on hyvä esimerkki. Inspiroiduin tästä.
Eli karppaajan ruokavalio EI koostu vain lihasta ja rasvasta. :)
Kala-allergikkona en voi syödä mitään mereneläviä, mutta en anna sen haitata.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti