perjantai 24. heinäkuuta 2015

Edistymistä

Tänään oli neljäs mittauspäivä ja nyt on kulunut yhdeksän päivää laihduttamisen virallisesta aloittamisesta. Olen ravannut ansiokkaasti frisbeegolfissa ja pyrkinyt hankkimaan tätä kautta tietysti mielihyvää, mutta myös lihaskuntoa ja parempia heittoja.

Kolmen päivän sisällä olen laihtunut 0,7kg ja se on hyvin. Vyötäröltä on lähtenyt 2,5cm ja molemmat reidet sekä pohkeet ovat samankokoiset.

Kokonaisuudessaan yhdeksässä päivässä olen saavuttanut sen, että painoa on tippunut 1,3kg, isommalta kehon puolelta eli oikealta on lähtenyt senttejä tasoittavasti, lantiolta on lähtenyt 0,5cm ja *rummunpärinää* vyötäröltä on lähtenyt kaiken kaikkiaan 4,5cm! :) Lihasta on siis tullut ja painoa sekä senttejä on lähtenyt.

Eilen oli pakollinen lepopäivä, myös sen takia että tällä hetkellä on pientä flunssaa. Haluaisin jo vipeltämään ulos - tuntuu muuten oudolta haluta liikuntaa kun olen sitä melkein aina vihannut - mutta pitäisi malttaa parannella itseään. Otin eilen kammottavan makuisen, mutta tehokkaan flunssanvastustuscocktailin, jossa oli vihreää teetä (haaleaa ettei hunaja kärsi), hunajaa, raastettua valkosipulia ja sitruunaa. Oli pahaa, mutta teki hyvää. Tänään on vuorossa valkosipuli-inkivääriraastejuoma. Minähän en suostu tulemaan kipeäksi.

Oli vaikeuksia saada unta, sain unta vasta puoli neljän maissa. Nukuin kymmenen tuntia ja nousin ylös kahden jälkeen... Univaikeuksia on ollut taas pidempään, ja ne ovat aina yhtä epämiellyttäviä. Etenkin kun valo vähenee taas hiljalleen ja haluaisin kyetä nousemaan varhain nauttiakseni valosta. Minulla on kaamosmasennus ja haluan nauttia kesäisyydestä mahdollisimman paljon.

Rivitaloja vehreine ympäristöineen


Frisbeegolfista sen verran, että olen nyt käynyt kolmessa eri paikassa Helsingissä: Kivikossa, Siltamäessä ja Meilahdessa. Kivikon rata on pro-pelaajille, joten sinne en enää mene. Todella vaikea ja siellä tulee (enimmäkseen nuorten miesten) porukoita kannoille roikkumaan ja kyselemään voiko ohittaa. Ärsyttävää. Minne kaikilla on kiire? Helsinkiläiset. Meilahti on ollut ihan kiva, joskin välillä eksyttävä ja ykköspaikka on ollut haastava löytää. Olen toistaiseksi ollut siellä kahdesti ja kiivennyt jyrkän mäen oikaistakseni ykkösradalle. Sielläkin tulee jonkin verran taakse roikkuvia tyyppejä, jotka olen päästänyt ohitseni. Haluan nauttia pelaamisesta rauhassa enkä hosua heittojen kanssa. Viime kerralla (keskiviikkona) pelasin 14. korille asti, jonka jälkeen totesin että hyvin on osattu radat piilottaa. Pari tuntia kuitenkin huhkin. Siltamäki on sitten ollut se ensimmäinen paikka missä olen ollut, ja se on leppoisa rata. Kävelyä nurmikumpujen yli.

Eli Kivikko on suuria korkeuseroja takana tuhisevine nopeine pro-pelaajineen, Meilahti on kallioita ja metsää ja ajoittain vaikeasti löydettäviä ratoja ja Siltamäki on seesteinen kumpuileva alue. Aloittelijan kannattaa aloittaa esimerkiksi Siltamäestä. Täältä löytyy ratahaku luokituksineen, ja sitä voi sitten itse kokeilla mikä parhaiten sopii omaan käyttöön.

Edistymistä on tapahtunut myös ikkunalaudalla. Minulla on kolme avokadoprojektia, joista yksi, ikuisuudelta tuntuneen ajan ikkunalaudallani ollut on alkanut puskea versoa. Olin jo todella lähellä heittääkseni kyhäelmän roskiin. Kyseessä on siis avokadonsiemen, jonka pesin ja kuivasin. Parin päivän kuivumisen jälkeen istutin sen ruukkuun niin että siitä näkyi kaksi kolmasosaa. Sitten luin, että siitä saisi näkyä vain 1/3, joten lisäsin multaa. Annoin sen olla ikkunalaudalla ja kastelin sitä päivittäin. Muutamaan otteeseen se pääsi vähän kuivahtamaan. Yhdessä vaiheessa ajattelin, että taidan heittää sen roskiin. Yritin vetää siementä irti, mutta se oli "jumissa". Mieleeni nousi epäilys siitä, että paskiaisella saattaisi olla juuret. Jätin sen siis vielä henkiin ja huomasin muutama päivä sitten, että siemen on haljennut ja puskee sisuksistaan versoa. :) Aika kiva! Toisessa projektissa pesin siemenen ja laitoin sen vesilasiin lillumaan ainakin viikoksi. Istutin sen sitten. Se on aika uusi projekti, joten saa nähdä miten käy. Kolmas projekti olikin jo sitten eri luokkaa. Hain nimittäin netistä vinkkejä siitä, miten kasvattaa avokado oikein:Löysin videon, jossa tyyppi tökkäsi pestyyn avokadonsiemeneen kolme hammastikkua ja asetti sen sitten vesilasin suulle takapuoli veteen. Sen pitäisi kuulemma olla ns. oikea keino, tai ainakin keino, joka todennäköisimmin tuottaa tulosta. Eli kai minulla on käynyt tuuri kun olen onnistunut saamaan avokadon itämään ilman tuota vesilasitoimenpidettäkin.

Sain hiljattain ystävältäni lääkealoen pistokkaita, jotka istutin. Toisen istutin kookoskuituhakkeeseen ja toisen kookoskuituhakkeen ja kukkamullan sekoitukseen. Toivon niiden jäävän henkiin, mutta vähän hermostuttaa kun kummallakaan ei ollut juuria, kyseessä oli siis varsipistokkaat.

Mutta tällaista tällä kertaa. Pitäisi tässä tehdä se seuraava flunssaa nujertava ällöcocktail. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti