torstai 2. heinäkuuta 2015

Hellehöpötyksiä

Umenan blogi tulee käsittelemään tulevaisuudessa enemmän syömishäiriön ja ruoan kanssa kamppailua kuin itse ruokahuijauksia, mutta niistäkin tulee juttua satunnaisesti. Blogista tulee näin ollen henkilökohtaisempi.

-

Sitten itse asiaan. En olisikaan halunnut nukkua? Ikkunan avasin illalla että saisin edes jotenkin laskettua kämpän lämpötilaa. Turhaahan sitä olisi näin aamusta ja päivästä pitää auki kun se vain pahentaa lämpötilaa sisällä. Asun siis pätsissä kesäisin, ja talvella pakastimessa. Vanhojen talojen iloja siis. Aurinko paistaa ikkunaani kutakuinkin noin klo 06-15. Hikoilin koko yön ja heräsin turhan aikaisin. Laskin, että minun pitäisi saada unta vähintään seitsemän, mieluiten kahdeksan tuntia. Nyt olen nukkunut ehkä kuutisen tuntia. Möh.

Kävin viemässä Ikea-kassillisen pyykkiä pesutupaan ennen kuin toisen naapurin varaus alkaa. Kesällä hikoaa kaikki vaatteet nopeasti pesukuntoon, ja henkisellä tasolla ne juuri pestykin. Pyykit kuivatan nyt varmaan kotona, jotta saan tänne trooppisen kosteankuuman ilmaston ja apinat putkahtelevat vaatekomerostani. (Mieluiten makeja, koska ne ovat niin uhanalaisia. Ja ei, en puhu sushista.)

Google-maki 
Mietin, menisinkö aamuiselle pohjerääkkijuoksulle, vai onko ulkona liian kuuma. Lämpötilaakaan ei näe, koska aurinko paistaa mittariin. No, joka tapauksessa se näyttäisi varjossakin viisi astetta liikaa, mokomakin optimistimittari. Pitäisi tehdä jossain vaiheessa päätös, menenkö "Shell pois Arktikselta"- mielenosoitukseen tänään vai mummolle. Mielenosoituksessa on se huono puoli, että siellä on kuuma, pitäisi löytää madonreikään kadonnut aurinkorasva ja en pidä ison ihmislauman joukossa olemisesta. Mummolla tykkään käydä. Hän on 91-vuotias rautavanhus, asuu kotonaan ja maalaa muotokuvia. Olen hellepäivinä hieman huolissani siitä, muistaako hän juoda tarpeeksi.

Yleisesti ottaen pidän helteestä, koska palelen helposti, vaikka päänahkaani pitkin juokseekin oikotie Niagaran putouksille. Eilen korkkasin sandaalit, kun menin kävelylle broidin kanssa. Sain lahjaksi jalkapohjaan vesikellon.

Voi olla, että huomenna menen ystävän kanssa Korkeeseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti