torstai 16. heinäkuuta 2015

Tätä kokeilin: frisbeegolf

Kokeilin toissapäivänä frisbeegolfia. Olin sitä kokeillut kyllä jo viime vuonna, ohimennen, mutten ollut erityisemmin innostunut siitä. Nyt päätin antaa sille vielä uuden mahdollisuuden.

Frisbeegolfissa yhdistyy nimensä mukaisesti frisbeen heittely ja golf. Pelaajalla on kiekko, jota hän heittää ja yrittää saada radan koriin mahdollisimman vähillä heitoilla. Alue on laaja ja useimmiten nurmikkoinen kuten golfissakin, tosin on myös ratoja, joissa on metsääkin. Kävelyä lajissa tulee melko runsaasti. Pelissä käytetään kolmea erityyppistä kiekkoa. On pitkän matkan kiekko, keskimatkan kiekko ja lähestymis- eli puttauskiekko. Matkakiekoissa on variaatiota siitä miten kukin kiekko yksilöllisesti lentää.

Olin ystäväni kanssa Helsingin Siltamäen frisbeegolfradalla, ja sain radan alussa ostettua ensimmäisen kiekkoni parilta junnulta. Käytetty kiekko maksoi viisi euroa ja oli edullinen. Esimerkiksi keskimääräinen kolmen kiekon aloitussetti maksaa jopa 40e, ja tämäkin yksittäinen kiekko ei ole uutena halvimmasta päästä. Halvimman setin olen nähnyt Tokmannilla (10e) ja HongKongilla (20e), mutta ne eivät ole olleet visuaalisesti niin miellyttäviä.Jokaisen radan alussa oli betoninen aloituspaikka ja ystäväni ohjeisti minua heittotyylissä, sillä frisbeegolfaus ei suinkaan ole vain ravaamista nurmikentillä ja muovipyörylöiden heittelyä. Sinä päivänä oli tungosta ja annoimmekin muutaman ryhmän ohittaa itsemme, jotta saisimme heittää rauhassa. Kokeneemmat harrastajat heittivätkin todella pitkiä heittoja ja sitä oli hienoa seurata sivusta. Oma heittelyni oli varsin köykäistä, vaikka paranikin loppua kohden.

Parissa tunnissa päätimme 18-korisen radan. Yllätyin kuinka mukavaa meillä oli. Sää oli aurinkoinen ja lämpimähkö, ja itse lajin harrastaminen ei maksanut mitään. Jos siis kiinnostut lajista ja saat lainaksi kiekkoja, ei sinun tarvitse pulittaa euroakaan.

Toinen rata, etualalla kori "maalina"
Tämä on jo toinen kesälaji, joka vaikuttaa kivalta eikä yhtään happamalta, toisin kuin suurin osa liikuntalajeista. Ehkä minulla on vielä toivoa siinä, että osaisin nauttia liikunnasta, rankasta koulukiusaamistaustasta huolimatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti